Gelukscoaching

Gelukscoaching

"Besteed liefdevolle aandacht aan jezelf"

Voel jij je minder gelukkig of energiek dan je zou willen? Gelukscoaching is bedoeld om jou te helpen weer geluk te ervaren en te behouden. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 40% van je geluksniveau te bepalen is door gedragsveranderingen. Door verwachtingen te veranderen, belemmerende gewoontepatronen los te laten, dankbaarheid te vergroten, meditatie en de juiste intenties, wij bieden het allemaal in onze gelukscoaching aan.

Wat kan je van onze gelukscoaching verwachten? 

In dit persoonlijke traject van vijf sessies ontdek je in de zachte omgeving van bbb samen met onze vriendelijke psychologen en therapeuten hoe je jouw geluksniveau kan verbeteren. Wat maakt dit traject uniek? Naast de begeleiding in gedragsverandering kenmerkt bbb psychologie zichzelf in het verzorgen van vriendelijke en praktische handvatten waardoor je jouw geluk zelf kan trainen en daarmee duurzaam kan vergroten.

Coaching sessie 1. Breng je geluk in kaart 

Geluk is niet maakbaar maar kan je door de juiste aandacht wel vergroten. Tijd nemen voor jezelf en de aandacht richten op hoe het echt met je gaat geeft de ruimte om te zien wat je kan anders wil of kan doen. Je gaat zo aan het stuur van jouw levensgeluk staan.

In deze sessie brengen we jouw -wheel of happiness- in kaart. Welke verwachtingen van het leven heb jij die jouw levensgeluk in de weg staan? Wat geeft jou energie? Hoe is jouw balans op verschillende gebieden in je leven? Waar verlang jij naar? Leef je volgens jouw normen en waarden? De sessie geeft overzicht en zal je motiveren tot positieve verandering. 

Coaching sessie 2. Dankbaarheid en patronen loslaten

Dankbaarheid is bewezen geluksverhogend. Toename in dankbaarheidsgevoelens leidt direct tot een toename in geluk en welzijn. Een belemmerend patroon kost ons onbewust of bewust teveel energie en spanning en knaagt aan onze geluksbeleving. Ondanks de wens een gewoontepatroon te veranderen en los te laten kan dit heel lastig zijn en we helpen je graag om deze te doorbreken. 

In deze sessie staat dankbaarheid centraal en hoe je deze gevoelens bij jezelf kan aanspreken. We bespreken daarnaast de belemmerende patronen van gedrag, gedachten en gevoelens die jou in beleving van geluk en dankbaarheid tegenwerken zodat je deze mag gaan loslaten.

Coaching sessie 3. Bewust leven met meditatie

Een bewust leven is stil staan en reflecteren. We staan daarom stil bij jouw ervaring in het dagelijks leven. Ervaar je meer dankbaarheid en grip op je patroon?

We starten met meditatie, wat bewustzijn en een bewust leven vergroot. Meditatie in de vorm van gewaar zijn van je denken en doen levert veel meer op dan alleen ontspanning. Doordat je begrijpt dat je niet je gedachten bent, ervaar je meer rust en geluk. Door naar je geest te kijken kan je losser komen te staan van negatieve zelfspraak, ingesleten patronen en gewoontegedrag. Je ontwikkelt helderheid en zelfliefde. In plaats van beheerst en meegesleept te worden door je gedachten en gewoontes, kan je de vaardigheid aanleren om simpelweg te kijken naar wat je denkt en doet. Hierdoor wordt je mind rustiger en raak je minder emotioneel door negatief gedrag en donkere gedachten.

In deze sessie besteden we aandacht aan jouw meditatie ervaring en hoe je dit kan toepassen in jouw leven, specifiek op jouw patroon gericht zodat je deze daadwerkelijk kan gaan loslaten. 

Coaching sessie 4. Liefdevolle aandacht 'loving kindness' 

In deze sessie blikken we terug op je meditatie ervaring in het dagelijks leven en hoe we dat op een passende manier kunnen versterken zodat het een gewoonte voor je wordt.

We besteden daarnaast aandacht aan de geluksverhogende meditatie namelijk ‘loving kindness’. Bij deze meditatie concentreer je je op je adem en hartgebied.

Je komt in deze sessie in dieper contact met jezelf en je gevoel en je zal ervaren hoe vriendelijke aandacht jou kan helpen voor een gelukkig leven. 

Coaching sessie 5. Intenties en doelen

Wederom blikken we terug, welke stappen heb je genomen. Hoe ervaar je nu jouw 'Wheel of happiness'? Waar sta je nu in het loslaten van je patroon en vergroten van geluk en energie? Je ervaart in deze sessie hoe je door middel van intenties en visualisatie mediatie je hart kan laten spreken. Door je hart te laten spreken luister naar je diepere wensen en dat brengt geluk. Samen werken we jouw betekenisvolle intenties in praktische doelen uit zodat je een persoonlijk en duurzaam plan hebt die je kan volgen. 

Na afloop van de sessies heb je een plan en alle handvatten in huis om duurzaam aan jouw geluk te werken. Na een aantal weken zal jouw persoonlijke psycholoog/therapeut contact met je opnemen om te vragen hoe het met jou gaat. Door langere tijd de aandacht aan jezelf te besteden zal gedragsverandering voor een gelukkig leven volgen. 

Echt iets voor jou? Inschrijven kan via: info@bbbpsychologie.nl

Duur en investering? 

Het persoonlijke traject bestaat uit vijf sessies van 1 uur. De sessies worden ongeveer om de week en op jouw moment gepland zodat je langere tijd actief gecoacht wordt. 
Het tarief is 425 euro (incl. werkboek). Dit pakket komt bij bedrijven in aanmerking voor het vitaliteit budget, vraag gerust om een offerte.

Locaties?

Graag ontvangen wij jou in de fijne sfeer van de bbb health boutique. Vraag via de mail of de gelukscoaching bij jouw boutique wordt aangeboden.

Meer informatie en inschrijven? 

Wil je meer informatie ontvangen, of wil je eerst jouw psycholoog/therapeut spreken vraag gerust om een telefonisch kennismaking om te bespreken of dit traject iets voor jou is. Inschrijven kan via: info@bbbpsychologie.nl